Заміна двигуна на авто. Які потрібні документи і як поставити на облік

Заміна двигуна на авто. Які потрібні документи і як поставити на облік

Якою може бути заміна двигуна в автомобілі

Таке переобладнання авто здійснюється тоді, коли потрібно замінити непридатний для ремонту, або бажання встановити більш потужний, силовий агрегат. Власник найчастіше схиляється до установки аналогічного мотора. Якщо ж такого знайти не є можливим, то береться двигун такою ж потужністю і об'ємом. Коли мета - збільшити потужність, в цьому випадку ставиться агрегат від іншої моделі автомобіля.

Заміна мотора аналогічної моделі не змінює характеристики автомобіля, які вказані в техпаспорті. У таких випадках реєструвати ці зміни не обов'язково. Але варто бути впевненим в надійності цієї деталі, а особливо якщо ціна на неї дуже занижена. Існує ймовірність, що ця запчастина знята з викраденого або ввезеного не закон чином автомобіля. При переоформленні оновленого автомобіля, співробітники МВС проводять перевірку серійного номера мотора. Якщо з'ясується, що він знятий з машини, що знаходиться в розшуку, то його конфіскують, а власника машини чекатиме тривале розслідування органами правопорядку.

Заміна силового агрегату з приростом потужності автомобіля тягне за собою зміни показників технічних характеристик: вага, робочий об'єм, тип двигуна. Така процедура повинна узгоджуватися з ДП «ДЕРЖАВТОТРАНСНДІПРОЕКТ» або НДЦ БДР МВС України. Є поодинокі винятки, наприклад: коли подібні зміни передбачаються самим виробником і не впливають на загальні ТТХ машини. Новий мотор ставиться лише на зареєстрований автомобіль. Якщо ж він був знятий з обліку, то реєструвати подібні зміни немає сенсу.

Заміна двигуна в Україні

Щоб зробити таку заміну, з початку необхідно підібрати запчастину. Вона повинна в точності відповідати параметрам старої, головним критерієм є - обсяг. Якщо вона за характеристиками повністю відповідає, але є відмінності в кріпленнях, то це є різницею в поколіннях деталі, швидше за все. Вибирайте деталь того ж покоління, в іншому випадку будуть складнощі з підключенням навісного обладнання.

Варто також звернути увагу на ціну. Установка нового двигуна в середньому обходиться в половину вартості самої машини. Якщо ж ставити б/у мотор, це буде коштувати приблизно 30% від ціни автомобіля. При покупці подібних запчастин в інтернеті, обов'язково потрібно звертати увагу на наявність гарантії на установку і перевірку. Адже працездатність агрегату можна перевірити лише після його установки. Найкраще їх встановлювати в професійних сервісах, де є кваліфіковані фахівці.

Якщо ви вирішите встановити його самостійно, вам буде потрібна допомога досвідчених людей, специфічні інструменти, обладнання та змінні матеріали: прокладки, фільтри, масло.

Перед заміною мотора з початку необхідно зняти капот, щоб не пошкодити його під час роботи. Потім потрібно відключити клеми акумулятора і інші дроти. Корисним буде перед всією цією роботою зробити фото, щоб правильно підключити все назад.

Потрібно злити все масло і охолоджуючу рідину. На більш ранніх агрегатах це робити простіше ніж на сучасних. Для проведення подібних процедур на новіших моторах вам буде потрібна відповідна апаратура і навички. На сучасних автомобілях багато різної і складної електроніки яку треба знати як правильно підключати та відключати. Навіть маленька помилка може обернутися виведенням з ладу всієї системи або її блокування.

Після всіх вищеописаних робіт знімається коробка перемикання передач, передавальний механізм, а потім вихлопна система. Після цього можна знімати сам двигун. Існують два способи як це можна зробити: підняти мотор лебідкою і відкотити машину, або використати спеціальний підйомник для демонтажу двигуна.

Перед заміною двигуна змінюють його подушки. Установка нового мотора відбувається в зворотній послідовності, часто керуючись фотографіями або ж відео зі знятим процесом демонтажу попереднього вузла. Після підключення електронних приладів слід залити нові рідини. Останнім етапом є перевірка двигуна на працездатність. Подивіться, чи все надійно закручено, підключено і чи немає де протікання рідин.

По закінченню робіт потрібно оформити заміну двигуна, відповідно до закону України, після цього можна сміливо виїжджати на дорогу. У випадку заміни мотора на аналогічний, всі параметри відповідають попередньому - вага, обсяг і потужність, але з іншим номером, то ніякої реєстрації проводити не потрібно. Це сказано в постанові кабінету міністрів України №1388.

Якщо ж відмінності у вище перерахованих параметрах є, тоді власнику, або його довіреній особі, необхідно подати автомобіль в центр ДАІ (МРЕВ) за місцем реєстрації даного транспортного засобу на перевірку, після цього ви отримаєте акт встановленої форми.

Після цього потрібно подати заяву до спеціально уповноваженої організації, про затвердження переобладнання транспортного засобу. В якому повинно бути вказано інформація про нього, технічна або інша документація, яка потрібна для переобладнання. До нього додаються копії акту огляду в ДАІ і копія реєстрації автомобіля.

Далі спеціально уповноважена організація повинна вивчити технічну можливість переобладнання і його умови, і по завершенню видати «Свідоцтво про затвердження переобладнання», в іншому випадку - обґрунтовану відмову.

Кінцевим етапом буде вибір організації з оцінки відповідності транспортного засобу нормам, стандартам та умовам у свідоцтві про затвердження переобладнання.

На розборці б/у контрактних запчастин Євромоторс в Києві є безліч контрактних моторів. Асортимент дозволяє вибрати контрактний ДВС за хорошою ціною на різні моделі. Перед продажом, контрактні мотори проходять ретельну перевірку. Доставка контрактного двигуна здійснюється або в Києві за адресою, або поштою по всій території України.

Останні статті: