Основні причини вібрації автомобіля при русі

Основні причини вібрації автомобіля при русі

Вібрація кузова автомобіля - причина поломки або дисбалансу авто. Проблема вібрації в салоні автомобіля повинна бути виявлена і усунена найближчим часом. Найчастіше, в 70% проблема з биттям пов'язана з покришками і дисками, в 20 відсотках з ходовою і 10 з двигуном і його відсіком.

Причини вібрації автомобіля під час руху мають різну локалізацію. Биття може виникнути в:

рульовому колесі;

кузові;

двигуні;

колесах.

Вібрація на низьких оборотах, гальмуванні і на розгоні говорить про знос деталей або їх поломки. Виявити причину в деяких випадках можна самостійно, потрібно лише поспостерігати за поведінкою окремих складових машини.

Проблема з шинами

Шишка на шині виникає при недбалої їзді, шлюбі або неякісних дорогах. Визначити поява грижі на шині візуально не вийде. Сигналізувати про проблему може биття керма на швидкості 50-80 км / год, при підвищенні швидкості вібрація передається на кузов. Усунути грижу неможливо, доведеться замінити покришку.

Нерівне тиск повітря в усіх шинах. Перекачані покришки передають найменші нерівності дороги. Слідкуйте за рівномірним тиском в шинах відповідно до технічної документації.

Неоднаковий знос протектора може бути ще однією причиною вібрації кузова на швидкості. Помітити знос можна візуально. Рішенням проблеми буде перестановка місцями зношеної шини для забезпечення однакового стирання. Наприклад, праву задню, на ліву задню.

поломка колеса

Несправний підшипник маточини може бути причиною вібрації колеса і кузова на швидкості. Запас міцності у таких підшипників високий, однак він як, і будь-який інший механізм автомобіля може поламатися.

Розбалансування коліс автомобіля - часто зустрічається проблема на швидкості понад 80 км / год. Кожна модель машини буде по-особливому вібрувати. Проблема з'являється після агресивної їзди по поганих дорогах, тривалої стоянки і неправильно підібраних покришок. Усунути проблему можна на будь-якому СТО.

Кінці стрижнів або кульові шарніри при несправності викликають вібрацію керма. Якщо вібрація відчувається при повороті, значить причина в кінцях штанги. Вібрація автомобіля при гальмуванні - сигнал несправності кульового шарніра опори.

Деформація колісних дисків, яка з'являється після попадання в яму колесом, або внаслідок технологічний дефект диска на виробництві. Також кермо буде вібрувати, якщо колесо не відцентрований на ступиці, коли ставляться неоригінальні диски і їх отвори не підходять діаметру болтів на ступиці. У такій ситуації виходить, що диск стрибає на ступиці і чим більше швидкість автомобіля, тим сильніше биття.

Проблеми з кріпленням мотора

Іноді в ході обстеження автомобіля виявляється руйнування однієї з подушок відсіку двигуна. Їх слід замінити.

Крім описаних подій з метою ліквідації вібрацій, що виходять від мотора, стане правильний монтаж ременя ГРМ, якісна балансування колінчастого вала, і заміна неоднакових по масі (зношених) елементів ЦПГ.

зламані гальма

Ще одна причина - зіпсований або окислений штифт супорта гальма. Подібна проблема характерна для старого автопрому. Якщо це причина коливань, ви відчуєте, що кермо починає вібрувати зі швидкістю 40 кілометрів на годину. Якщо швидкість більше, то і биття буде більше. Після зупинки можна відчути специфічний запах.

Чи можливо пересуватися з вібраціями кузова

Їзда на високій швидкості з найменшої вібрацією не тільки доставляє дискомфорт, але і вкрай небезпечна. Причин вібрації автомобіля багато. Будь-яка з них може привести до втрати контролю над авто, заносу або іншій надзвичайній ситуації. Ігнорування вібрації салону автомобіля призведе рано чи пізно до дорогого ремонту.

Майже всі причини вібрації автомобіля усуваються на першому ж СТО. Деформація шин виправляється заміною. Дисбаланс коліс - балансуванням на ремонтної станції за допомогою спеціального обладнання. При деформації диска - очищення від бруду, відновлення форми і балансування. Заміна подушок двигуна, якщо подібна причина виявлена.

При виникненні будь-якої несправності пов'язаної з вібрацією автомобіля, будь то проблема з кузовом, двигуном, колесами і рульовим керуванням. Потрібно якомога швидше усунути поломку. І часто при ремонті потрібно повністю замінити ту чи іншу запчастину. Тоді власник стикається з проблемою, де і яку саме деталь йому вибрати? Більшість автолюбителів воліють економити і ставити китайські або інші аналоги через їх низьку вартість. Однак якість і термін служби таких варіантів залишає бажати кращого. Кращим вибором стане придбання оригінальних б / у запчастин з розборки. Але до покупки такого виду деталей варто підходити з обережністю. Брати слід тільки у перевірених фірм або продавців, неодноразово довели якість свого товару.

Інтернет Магазин компанії Euromotors пропонує широкий асортимент контрактних б / у автозапчастин з більшості марок і моделей автомобілів. Ми знаходимося більше восьми років на ринку і маємо величезну клієнтську базу. Всі запчастини привозяться з Італії і легально поставляються на територію України. Наші менеджери допоможуть з підбором комплектуючих конкретно під вашу машину. Доставка здійснюється по всій Україні в самі короткі. Даємо гарантію на весь товар протягом чотирнадцяти днів. Склад видачі розташований в Києві.

Останні статті: