Основні відмінності двигунів Renault Kangoo 1.5dCi

Основні відмінності двигунів Renault Kangoo 1.5dCi

Всі мотори даного сімейства йдуть з маркуванням К9К - це маркування дизельного мотора об'ємом тисячу чотириста шістьдесят один сантиметр кубічний. Далі можна побачити значення, яке складається з 3-х цифр (260, 704,702, 766 і т.д). Вони відповідають за навісне обладнання, яке втановлено на моторі.

При виборі моторів K9K необхідно звернути увагу на такі параметри:

  1. Розташування стартера: 2 види - стартер ззаду і стартер спереду;
  2. Паливна система: Delphi, Siemens, Bosch;
  3. Євро стандарт: Euro-3 або Euro-4 (якщо немає точної інформації, то це можна з'ясувати по кріпленню клапана ЄДР на ГБЦ).

За потужність і кіловати мотора відповідає навісне обладнання.

Незалежно від маркування, елементи кріплення, отвори в блоці і ГБЦ повністю ідентичні.

У разі, коли здійснюється заміна голого двигуна, нічого прошивати не потрібно, так як проводиться заміна лише механічної частини двигуна, яка не несе в собі ніяких електронних налаштувань.

Якщо необхідно підібрати до двигуна навісне обладнання, то підбір деталей проводиться відповідно до оригінальних каталожних номерів.

ТНВД - на паливній системі Delphi всі насоси замінюються, не дивлячись на оригінальний номер.

Форсунки - має значення лише євро стандарт Euro-3 або Euro-4, на номери можна не звертати увагу. Необхідно пам'ятати про те, що форсунки Delphi після установки на авто необхідно адаптувати (прив'язувати їх до мотору, шляхом прописки унікального коду, який розташований на верхній частині форсунки). Без адаптації форсунка не може функціонувати належним чином (гучна робота, перелив, недолив).

Останні статті: