Авторозборка: кому і навіщо потрібні старі деталі?

Авторозборка: кому і навіщо потрібні старі деталі?

Необхідність ремонту автомобіля завжди застає зненацька. Щасливі автовласники обходяться візитом в сервісний центр і невеликим ремонтом. На тих, кому пощастило менше, чекає заміна комплектуючих. Для майстрів заміна - просте і швидке завдання. Для автовласників - необхідність викласти пару сотень або тисяч доларів на покупку нової запчастини. Щоб виходити з такої ситуації, коли фінансове становище не дозволяє покупку нових оригінальних вузлів, варто звернутися до продавців б/в запчастин авторозборки. Про те як працюють розборки і чому вони вигідні читайте нижче.

Що розуміють під Авторозборкою?

Авторозборка - склад старих автомобільних запчастин. Власники і співробітники цього складу займаються пошуком аварійних або просто старих автомобілів, щоб зняти їх і відправити на вторинне використання. Скорочення «б/в» викликає неприйняття мінімум у 70% водіїв. Думка про деталі з аварійної машини тим більше.

В контексті цього потрібно розуміти, що на разборці продають тільки справні комплектуючі, проводять попередню діагностику. Розборки давно стали звичною справою для міжнародної практики. Старі запчастини дешевше і точно служать довше китайських аналогів.

Які переваги у запчастин з розборки?

Якщо говорити коротко, то гідності б/в вузлів і систем в наступному:

  • Вартість в 3-5 разів нижче, ніж на нові комплектуючі від офіційних дилерів. Така різниця в ціні виникає з двох причин - старий статус автомобільних деталей і зняття деяких з нерозмитнених машин.
  • Широта асортименту. Авторозборка за асортиментом різноманітніше магазинів. По-перше, немає проблем з підбором деталей на старі моделі. По-друге, у розбирачів в рази легше знайти деталь в потрібному кольорі.
  • Позитивний вплив на екологічну ситуацію. Якщо вас хоч трохи турбує стан екосистеми, забудьте про дилерські комплектуючі. Купівля запчастин на розборці знижує витрати природних ресурсів на виробництво нових деталей. Крім того, якщо аварійна або стара машина не потрапляє до розбирачів, її відправляють на смітник. Купуючи б/в комплектуючі, водії зменшують площі автомобільних звалищ.

До речі, середній термін служби вузлів, які пройшли діагностику після зняття, - від 5 років. Так що нового капітального ремонту можна не боятися.

Чи є у б/в деталей недоліки?

Звичайно, без мінусів не обходиться. Перший і найсуттєвіший - це гарантійний період. В середньому гарантія видається на місяць. Насправді це не можна назвати серйозною проблемою, адже в підсумку комплектуючі чесно служать роками.

До мінусів багато водіїв відносять зовнішній вигляд. Відсутність упаковки, сліди пилки, а іноді масла і бруду - не найкращі супутники для успішного маркетингу. Проблема вирішується при зверненні до досвідчених продавців, які складють деталі до продажу. Хороший продавець, як мінімум, видалить забруднення. До того ж презентабельність - далеко не головне. Важливіше працездатність, яку розборка давно довела.

Міжнародний досвід

Послугами авторазборок користуються в усьому світі. Європейський досвід налічує трохи менше 15 років. У Голландії і Англії вторинний ринок запчастин - одна з найприбутковіших сфер бізнесу. У країнах Європи працюють організації, які безпосередньо взаємодіють з постачальниками автомобілів, тобто з колишніми їх власниками.

Принцип роботи простий: коли автовласники купують новий автомобіль або старий приходить в аварійний стан, вони знаходять розбирачів. Зв'язуються з представником організації, авто приганяють в майстерню, де проходить діагностику. Після діагностики з машини знімають справні комплектуючі, по можливості призводять в презентабельний вигляд і відправляють на продаж. На ринок б/в деталей припадає близько 85% від загальної кількості автозапчастин в світі.

Український досвід

Після того, як ринок уживаних автозапчастин прижився в Європі, він з успіхом перекочував в Росію, Білорусію і Україну. За оцінками експертів, товарообіг б/в комплектуючих в Україні сягає 15 мільйонів доларів за рік. З кожним роком довіра до розбирачів росте, а з ним збільшується і прибутковість бізнесу.

В Україні найбільшим попитом користується ніша деталей для комерційного транспорту і мікроавтобусів. Це машини типу Renault Trafic, Volkswagen Transporter, Fiat Doblo і т.д. Через постійну роботу - транспортування важких вантажів, щоденне подолання великих маршрутів і т.д., автомобілі сильно схильні до поломок. Ламається в основному коробка передач , ходова частина і підвіска. Знайти подібні комплектуючі на вторинному ринку легко. Європейські разбирачі регулярно постачають в Україну нові комплектуючі для легкового і вантажного транспорту.

Де шукати старі деталі?

Найпростіше працювати з легальними інтернет-магазинами. Сайти пропонують великий асортимент, зручне оформлення замовлень і доставку за 2-4 доби. Сертифіковані деталі з необхідною документацією надають такі інтернет-магазини:

  • В Європі. Auto Kelly (чеський магазин) і Autoteile Pagel (німецький магазин).
  • В Україні. Євромоторс - активний ліцензований продавець б/в комплектуючих з Європи. На сайті можна знайти автомобільні складові для всіх вузлів і систем.

Працювати з Euromotors.ua просто. Каталог регулярно поповнюється новими деталями. Для покупки знадобиться заповнити форму замовлення, підтвердити запит менеджеру і дочекатися доставки.

На що звертати увагу при виборі?

Для здійснення покупки важливі такі моменти:

  • Регіон поставки деталі. В дощовій і вологій Англії середній термін експлуатації автомобілів - 10 років. У посушливих регіонах Італії цей період збільшується до 25 років. Якщо ви не плануєте покупку нового авто навіть в довгостроковій перспективі, краще зупинитися на запчастинах з регіонів з сухим кліматом.
  • Працездатність вузлів і систем. Захистити себе від недобросовісних продавців повністю не вийде. Перед покупкою переконайтеся, що ви купуєте справну деталь. Команда Євромоторс проводить діагностику комплектуючих в своїй майстерні. Замовники отримують готові до заміни і роботі запчастини.
  • Збіг серійного номера машини і запчастини. Перевірити інформацію легко: запросіть документи у продавця. Євромоторс докладає необхідну документацію до каталожних товарів.

Рекомендуємо консультуватися у механіка або менеджера перед покупкою. Це спростить пошук потрібної комплектуючої і дозволить купити деталь, яка прослужить 7, 10 і навіть 15 років.

Останні статті: