Топ популярних авто на розборках і найбільш затребувані запчастини до них

Топ популярних авто на розборках і найбільш затребувані запчастини до них

Велика частина людей, життя яких безпосередньо пов'язана з автомобілями, не уявляють свого життя без автомобільних розборок б/в запчастин. Багато розборок спеціалізуються на контрактних запчастинах і завдяки цьому дарують надію тим, кому дуже складно знайти оригінальні запчастини за доступними цінами. Крім того, такі запчастини часто ще мають досить великий ресурс для подальшої експлуатації. На розборки контрактних запчастин автомобілі потрапляють в основному через вік, несправностей або невеликого ДТП.

Розборки запчастин для автомобілів активно почали з'являтися в Україні після 1990 року. На той момент іномарки вже колесили по нашим дорогам і потихеньку починали потрапляти на розборки. Згодом багато компаній, які займалися автозапчастинами, стали привозити комплектуючі з країн Європи. Вони могли купувати запчастини у продавців або ж створювали за кордоном свої автошроти, де розбиралися автомобілі, а вже після цього запчастини привозили в Україну.

Завдяки автомобільним розборкам в наш час можна визначити фінансову ситуацію кожної країни. Ви запитаєте - як це можливо? Все дуже просто і очевидно. При стабільній фінансовій ситуації завжди йде великий попит на нові автомобілі. Їх обслуговування відбувається за допомогою нових комплектуючих на офіційних сервісах. Але як тільки фінансова ситуація в країні погіршується, то автолюбителі вже не можуть дозволити собі часто купувати новий транспорт з автосалону і обслуговуватися на офіційному сервісі. Через це покупці виходять на ринок уживаних авто і вибирають з того, що є. Само собою, велика частина авто, які можна купити на б/в ринку, необхідно добре доглянути після покупки або, при необхідності, виконати ремонт якихось компонентів. В такому випадку, б/в розборка - один з найоптимальніших рішень проблем, оскільки на розбиранні ціни на запчастини не захмарні, а мають досить привабливу ціну для власників старих автомобілів.

Автомобільні розборки допомагають багатьом власникам авто, так як мають в наявності безліч запчастин (як в зборі, так і окремо) на різні автомобілі. Єдине, що не завжди подобається покупцям - відсутність витратних елементів. Багато хто хоче заощадити чим побільше. Але іноді така економія переходить всі межі, що не приведе до чогось хорошого. Витратні матеріали - це саме ті компоненти автомобіля, які потрібно встановлювати новими, незалежно від того, як вони раніше експлуатувалися. Через це розборки не пропонують їх для своїх клієнтів.

Для підбору б/в запчастин необхідно знати інформацію про потрібний елемент. Список таких параметрів не дуже великий:

  • VIN-код транспортного засобу;
  • номер елемента за оригінальним каталогом запчастин;
  • характеристики запчастини (якщо їх можливо підібрати візуально): за розмірами, кріпленням.

Завдяки цій інформації, кожен зможе знайти саме ту запчастину, яка необхідна. Але на деяких моделях автомобілів потрібно уточнювати, чи зможе контрактна запчастина без проблем замінити ту, яка вийшла з ладу.

Популярні запчастини

Популярність б/в запчастин - поняття спірне. Йдеться більше про те, що найчастіше потрібно покупцям, а популярності, як такої, зовсім немає. Тут більш відповідним поняттям буде - те, що більше продається. Нижче розглянемо, які автозапчастини мають найвищий показник продажів і які запчастини самі ходові.

Запчастина з розборки, яка найчастіше потрібна автомобілістам - двигун. Двигун - це головна частина автомобіля, так як саме він призводить транспортний засіб в рух. Від його роботи багато залежить, тому завжди потрібно стежити за його станом і вчасно проводити технічне обслуговування: замінювати масло, охолоджуючу рідину, фільтри, і багато інших витратних елементів, що впливають на працездатність мотора. В іншому випадку, якщо несвоєчасно проводити ТО, то двигун піднесе своєму власникові чимало проблем аж до того, що може повністю вийти з ладу. Ремонт двигуна не завжди може бути вигідним у фінансовому плані, тому багато хто намагається знайти контрактний ДВС з допустимим пробігом в хорошому стані.

Коробки перемикання передач практично також необхідні автомобілістам, як мотори, але все одно зрівнятися з ними не можуть. КПП безпосередньо взаємодіє з двигуном. Всі її елементи піддаються великим навантаженням і з часом їх ресурс зменшується, що може призвести коробку передач в аварійний стан, яке вимагає ремонту або заміни на контрактну КПП.

Кузовні частини, напевно, найбільш затребувані б/в автозапчастини в Україні після двигунів і КПП.

Бампери автомобіля - це, можна сказати, запчастини-витратні матеріали, тільки великого розміру. Бампер страждає в основному від того, що трапляються різні пошкодження (пошарпаності, тріщини, дрібні або великі ДТП). Пошарпаності бампера можна виправити фарбуванням, невеликі тріщини можна виправити паяльником, але в разі ДТП потрібно визначити, як сильно пошкоджений бампер, а потім вже вирішити, відновлювати свій бампер або купити б/в на розборці.

Також, однією з найбільш ходових автозапчастин є капот. Він завжди піддається тиску повітряного потоку, через що можуть утворитися сколи або з'явитися іржа. Ці проблеми можна виправити фарбуванням капота. У разі появи іржі потрібно визначити ступінь пошкодження, щоб вирішити, чи відновлювати капот або купити інший на розбиранні.

Кермові рейки також є ходовими запчастинами на авто. Крмова система завжди піддається високому навантаженню під час руху, так як відповідає за те, щоб автомобіль впевнено міг виконувати різні маневри. Для тривалої роботи кермової рейки потрібно вчасно проводити техобслуговування, щоб не допустити серйозної поломки.

Запчастини паливної системи - одні з найбільш ходових запчастин на іномарки, особливо паливні насоси високого тиску. ТНВД буде служити довго і надійно, якщо стежити за технічним станом автомобіля, вчасно проводити ТО. Використовувати якісне паливо важливо, тому що в протилежному випадку ТНВД буде страждати від забруднень або всередині нього утворюється металева стружка, яка може вивести з ладу ТНВД.

Популярні марки на розборці

Серед всіх марок автомобілів, які колесять на наших дорогах, можна виділити найбільш затребувані б/в авто, для яких найчастіше купують запчастини.

Відкривають наш список автомобілі Nissan. Їх власники дуже часто шукають деталі двигуна, трансмісії, кузовні частини (передні крила) і оптику. Найчастіші покупки запчастин трапляються для таких моделей як: Ніссан Альмера і Ніссан Прімера.

BMW - автомобілі, з яких більшість власників вичавлюють все, що тільки можна і навіть більше! Найпопулярніша проблема - це поломка колінчастого валу на BMW 3 в кузові E46 з двигуном 2.0. Колінвал на цю модель знайти складно, тому покупка контрактного двигуна з розборки - вдале рішення.

На автомобілі Audi A4, A6 найбільшим попитом користуються такі запчастини, як: двигун, передні кузовні запчастини і паливна система.

Mercedes на першому місці в покупці запчастин представляє "робочу конячку" у вигляді моделі Sprinter. Серед комплектуючих, які найчастіше затребувані, є: деталі ДВС, трансмісії і паливної системи.

Ford також, як і Mercedes, представлений популярним робочим автомобілем Transit. Благо, двигуни служать довго і надійно, а самими затребуваними запчастинами є елементи паливної системи і трансмісії.

Renault і Peugeot мають приблизно однакові рейтинги серед запчастин, які найчастіше шукають для їх моделей. Такими запчастинами є деталі двигуна, кузовні запчастини, елементи системи кермового управління.

Ну і закриває наш список автомобілі Volkswagen, які, можна сказати, практично стали "народними" транспортними засобами в нашій країні. Моделі, для яких найбільш часто купують запчастини, - це Пассат, Гольф і Шаран. Не можна виділити окремих запчастин, які найчастіше шукають власники Volkswagen, але на першому місці, все ж, розташувалися двигуни.

Останні статті: