Тонкощі перевірки б/в двигуна перед покупкою

Тонкощі перевірки б/в двигуна перед покупкою

Тонкощі перевірки б/в двигуна перед покупкою

Несправність систем, вузлів та агрегатів автомобіля - завжди неприємний момент. Якщо ж справа стосується дорогих комплектуючих, проблема подвоюється. Серце транспортного засобу - двигун, і коли він ламається, на ремонт або заміну доводиться викладати велику суму. До речі, заміна двигуна може обійтися в рази дешевше, ніж капітальний ремонт після поломки. Тому, якщо ви помічаєте погіршення в роботі, краще відразу задумайтеся про встановлення нового агрегату.

З огляду на вартість оригінальних запчастин без пробігу, варто розглядати варіант покупки двигуна або його елементів на розборці. Це вийде дешевше мінімум на 25%.

Коли і чому вигідна покупка б/в мотора?

Ремонт ДВС виявляється недоцільним в таких випадках:

  • Серйозні поломки. Наприклад, деформація головки блоку або сильний перегрів - це проблеми, вирішити які дорожче, ніж встановити новий движок.
  • Аварійний стан в результаті ДТП.
  • Допустимий термін використання двигуна добігає кінця. ДВС постійно витрачає робочий ресурс. Поки він не закінчився повністю і не привів до аварії, краще замінити двигун.

Будь-які відхилення вказують на те, що потрібно терміново відправлятися на СТО і проходити діагностику. При цьому варто заздалегідь обговорити з майстрами можливість установки б/в двигуна .

Як вибрати двигун на розборці?

Щоб перевірити стан двигуна, виконайте такі дії:

  • Огляньте агрегат. Не думайте, що якщо мотор блищить від чистоти, його варто відразу ж купувати. Швидше навпаки, минулий власник міг намагатися приховати масляні патьоки. Якщо ж ви побачили патьоки масла, відразу відмовляйтеся від товару.
  • Переконайтеся, що на кришці оливозаливної горловини немає нагару і емульсій.
  • Спробуйте покрутити двигун. Агрегат в нормальному стані крутиться легко, без перешкод.
  • Перевірте випускний колектор на наявність оливи (його там бути не повинно). До речі, якщо в колекторі присутній нагар - це нормально.
  • Огляньте випускні вікна. У них також не повинно бути мастила, тільки незначна кількість сажі.

Важливо також оцінити стан ДВС візуально. Тріщини кріплень, вм'ятини та інші дефекти говорять про те, що від придбання варто утриматися. Звертайтеся до перевірених розбирачів і консультуйтеся з майстрами. Це убезпечить від придбання несправного агрегату.

Останні статті: