Контрактні запчастини - що це і де купити

Контрактні запчастини - що це і де купити

Що таке контрактні запчастини?

Контрактні запчастини - це б/в запчастини, які були демонтовані з застарілих автомобілів або тих, що потрапили в аварію. Такі запчастини ще не до кінця виробилися, а їх ресурс вимірюється в процентному співвідношенні від ресурсу нових деталей. Кожна контрактна запчастина є оригінальною - від виробника самого авто.

Самі автовиробники заохочують такий підхід, адже ця практика дозволяє менше забруднювати навколишнє середовище і використовувати деталі до закінчення їх життєвого циклу. Ці запчастини привозяться великими партіями за контрактом, звідси і взялася назва.

Вони приходять здебільшого з Європи або ж Японії. У таких країнах набагато вищий рівень життя і ставлення до автомобілів інше. Якщо невчасно замінити деякі деталі, то автомобіль часто знімається з гарантійного обслуговування. Машини, які досягли певного віку, потребують утилізації. Все це сприяє до появи фірм, що займаються продажем контрактних запчастин.

Переваги контрактних запчастин

Найголовнішим плюсом таких деталей є ціна, тому що вони коштують в рази дешевше нових. Також важливою перевагою є те, що хоч вони і зняті з машин були в експлуатації, запчастини є оригінальними, їх якість перевершує китайські аналоги. Багато такі деталі при своїй низькій вартості практично нічим не поступаються новим, наприклад: кузовні деталі, елементи салону і оптика, або заміна певного агрегата - двигуна або трансміссії - буде в рази дешевше і простіше.

Недоліки

До мінусів можна віднести те, що часто складно визначити залишковий ресурс деталі. Також щоб бути повністю впевненим у працездатності запчастини, її необхідно встановити на автомобіль. У таких випадках варто бути впевненим в надійності та чесності тієї компанії, яка займається продажем контрактних запчастин.

Ще недоліком можна вважати те, що важко знайти контрактні запчастини з автомобілів молодше двох років. Нові машини рідко піддаються списанню, якщо навіть такий екземпляр і зустрічається, то вони розбираються для внутрішнього ринку країни-розбирача, наприклад так роблять в Німеччині та Південній Кореї.

Багато продавців контрактних автозапчастин дають недостатню гарантію на свій товар, або ж взагалі продають без гарантії. Це через те що, для перевірки таких запчастин, потрібно мати спеціальне обладнання, щоб перевірити на наявність дефектів. А деякі з них, навіть при повній справності, можуть бути пошкоджені під час установки через недосвідченість працівників СТО. І тому постачальники контрактних запчастин намагаються убезпечити себе, зводячи фінансові ризики до мінімуму.

Все що описано раніше було в ті часи, коли поняття «Контрактні запчастини» тільки почало з'являтися. У сучасних реаліях розмитнити запчастини і привезти їх в Україну коштує чимало грошей. Набагато простіше і дешевше знайти битий автомобіль в Україні і розібрати його на запчастини. У цьому можна переконатися, погортавши безліч оголошень і пропозицій про викуп аварійних машин. Багато недобросовісних компанії, що займаються подібними справами, використовують у своїй рекламі вираз «Контрактні запчастини» з метою підняття іміджу. Перед придбанням подібних товарів слід поцікавитися у продавця про його історію, з якого автомобіля вона була знята і з якої країни завезена в Україну?

Підведемо підсумки

В Україні не всі контрактні запчастини можуть по праву так називатися. У більшості випадків це б/в деталі зняті з автомобілів, що побували в аварії, які їздили по нашим неякісним дорогам. Придбати саме з розборок Японії або Європи можливо лише через перевірених постачальників або посередників. На це буде витрачено більше часу і коштувати така деталь буде трохи дорожче, але завдяки цьому ви будете впевнені в якості цього товару.

Компанія Euromotors надає своїм клієнтам контрактні б/в запчастини, привезені з Європи, а саме з Італії. Всі товари закуповуються у перевірених постачальників, розмитнюються і офіційно ввозяться на територію України. Всі запчастини знімаються з робочих автомобілів з пробігом не більше двохсот тисяч кілометрів. На весь товар надається гарантія протягом чотирнадцяти днів. Перед відправкою кожна запчастина оглядається на наявність дефектів і за бажанням клієнта надається фото товару «вживу». Наші фахівці допоможуть вам підібрати запчастина конкретно під ваш автомобіль. Наша компанія на ринку України з 2012 року і має величезну базу клієнтів по всій країні. Також, для СТО, оптовиків і постійних клієнтів діє система знижок. Доставка здійснюється по всій території України протягом двох днів. На нашому сайті є понад сімдесят тисяч запчастин з понад п'ятсот моделей різних років.

Останні статті: