Як вибрати б/в бампер

Як вибрати б/в бампер

Через посилення норм безпеки і з метою зменшення витрат на виробництво автовиробники змушені відмовлятися від бамперів з металу на користь пластикових. Автомобільний бампер є основним захистом від ударів і тому піддається пошкоджень частіше ніж інші деталі.

Дефекти бампера прийнято ділити на дві основні категорії, наскрізні і некрізні. Ще бувають приховані пошкодження бампера, які виявляються не відразу, а з плином деякого часу. На професійних СТО, майстри зможуть усунути не тільки видимі поломки, а також виявити і запобігти приховані дефекти і тріщини.

Поверхневі пошкодження

До такого виду ушкоджень відносяться подряпини, вм'ятини і незначні дефекти на поверхні бампера. Вони з'являються при ударі або сильному фізичному впливі на верхній шар бампера. Найчастіше це виглядає як поздовжні борозни, в залежності від їх серйозності приймається рішення про вид ремонту. У разі неглибоких подряпин, вм'ятин і тріщин, пошкоджені ділянки піддаються шліфовці, фарбуванні або грунтовки. Якщо ж подряпини або вм'ятини занадто глибокі, то застосовується шпаклівка, з подальшою ґрунтовкою і фарбуванням.

Вм'ятини - це деформація бампера, зі зміною його геометрії на певній ділянці, після удару. На місці удару є розтягнення або стиснення пластика, а також розриви і тріщини на фарбі. Пошкодження такого типу виправляють нагріванням і приведенням у вихідну форму геометрію бампера.

Некрізні пошкодження не впливають на функціональні властивості бампера, але сильно псують його зовнішній вигляд.

Наскрізні пошкодження

Кожне наскрізне пошкодження тягне за собою розрив пластику. Можливі тріщини, проломи і відлам частин бампера. Такі дефекти повинні бути усунені якомога швидше, тому що впливаю на безпеку руху і трафіку. Тріщина - наскрізне пошкодження різної конфігурації і величини. Вона збільшується при вібрації і знижує міцність і жорсткість деталі.

Пролом - руйнування поверхні в результаті удару призводять до відриву частин бампера. Часто після таких ушкоджень частини бампера відриваються і губляться, в таких випадках для відновлення застосовують скловолокно і епоксидну смолу.

При численних пошкодженнях, бампер можна відремонтувати і пофарбувати. Якщо поломки більш серйозні, його також можна полагодити, але ціна при цьому істотно виросте. Є кілька способів ремонту бампера на різних видах пластику. Зазвичай спершу поверхню шпаклюють, потім грунтують, а потім ошкурівать. Після цього проводяться фарбувальні роботи. Ремонтувати старий бампер вигідно в тому випадку, якщо збиток незначний або якщо новий бампер на вашу модель рідкісний або стоїть дуже дорого.

Заміна бамперу

Поміняти бампер на новий, але неоригінальний, серед таких дуже популярні варіанти від тайваньських виробників. Такий варіант обійдеться дуже не дорого і після фарбування практично не відрізнити від оригіналу. Видати такий бампер можуть зазори, у неоригінальних варіантів зазори можуть відрізнятися, наприклад з контуром крила або іншими прилеглими до бампера деталями.

Замінити бампер на новий оригінальний, поставити його таким же, яким він ішов із заводу виробника. В такому нівелюються відмінності в зазорах або інших дрібних відмінності. Але такий варіант обійдеться набагато дорожче.

Замінити запчастина на б/в оригінал. Такий варіант буде істотно дешевше ніж новий, знайти його можна на авторозборках. Але при цьому існує ризик потрапити на недобросовісного продавця. Тому купувати б/в бампер найкраще на перевірених авторозборках.

На нашому сайті є на вибір понад 70 тисяч запчастин понад 500 моделей автомобілів. Завдяки зручному фільтру у нас на сайті, ви без особливих зусиль можете знайти і вибрати потрібну вам запчастина, а після цього здійснити замовлення. Якщо ж у вас виникли труднощі з підбором деталі самостійно. Ви можете звернутися до наших кваліфікованих фахівців, які докладуть усіх зусиль для того, щоб вам допомогти. Якщо раптом виявилося так що потрібної вам запчастини у нас не виявилося, ви можете заповнити спеціальну форму із зазначенням контактних даних та максимально детальною інформацією про свій автомобіль. І при появі запчастин в наявності для вашого авто, наші менеджери обов'язково з вами зв'яжуться і поставлять вас до відома про це.

Наша компанія здійснює доставку запчастин по всій території України і її областям в найкоротші терміни. Перед відправкою весь товар проходить огляд і перевірку. Всі товари ретельно упаковуються щоб уникнути пошкоджень при транспортуванні. Наша компанія має величезну клієнтську базу, яка нам довіряє. Всі відгуки про нашу компанію і про товари можна подивитися на нашому сайті. Ще ми співпрацюємо з багатьма СТО. Для них, а також для оптовиків і постійних клієнтів діє система знижок. На нашому сайті ви можете задати ваші запитання, на які неодмінно отримаєте відповідь.

Доцільно ремонтувати старий бампер якщо на ньому незначні пошкодження, у вигляді подряпин або неглибоких вм'ятин. Або якщо покупка нового обійдеться значно дорожче ремонту старого.

Останні статті: