Контрактні запчастини: особливості автомобільних комплектуючих з пробігом

Контрактні запчастини: особливості автомобільних комплектуючих з пробігом

Контрактні запчастини - деталі, зняті з автомобілів, які використовувалися в країнах Європи або Азії. Це оригінальні запчастини, які знімають з машини з конкретних причин: після аварії, через старіння моделі і т.д. При цьому самі деталі справні. Після зняття їх перепродують в інші країни, щоб ремонтувати іномарки.

Чим контрактні деталі відрізняються від звичайних б/в запчастин?

Б/в деталі в Україні знімають з автомобілів, які їздили по українських дорогах. Контрактні запчастини поставляються з-за кордону: з Німеччини, Польщі, Франції та інших країн Європи. Перед продажем компанія-покупець укладає договір з європейської розборкам. У цьому договорі, або контракті, вказуються характеристики запчастини відповідно до проведеної діагностики, стан і гарантійний номер.

Звичайні б/в деталі не завжди тестують на рівень зносу і можуть знімати з машин в будь-якому стані. Контрактні комплектуючі перевіряються на ступінь зношеності ще на автомобілі до його розборки і, якщо елементи застаріли, їх не знімають.

Які переваги у контрактних автозапчастин?

Комплектуючі з пробігом характеризуються такими перевагами:

  • доступна ціна в порівнянні з новими запчастинами;
  • оригінальна заводська збірка;
  • хороший стан і високий експлуатаційний ресурс (завдяки якості доріг і рівню сервісного обслуговування в Європі);
  • спрощений пошук.

За кордоном автовласники регулярно проходять огляд і обслуговуються на СТО. Це дозволяє деталям залишатися у відмінному робочому стані навіть після 5-7 років використання. При цьому асортимент контрактних комплектуючих значно ширше, ніж нових. На розборці легко знайти елементи кузова, двигуна, системи вентиляції або подачі палива, електрообладнання та інші елементи. Головне - купувати запчастини у надійних ліцензованих продавців.

Останні статті: