Ознаки несправності глушника - як їх виявити?

Ознаки несправності глушника - як їх виявити?

Глушник, як один з вузлів вихлопної системи автомобіля, є важливим її елементом. З його допомогою знижується шум від виведення відпрацьованих газів, причому проводиться цей процес безпечно для оточення. Складається дана деталь з декількох взаємопов'язаних елементів, які створюють один злагоджений механізм виведення газів від двигуна назовні. Однак, іноді глушник може вийти з ладу, що вимагає негайного втручання. При цьому, краще вирішити проблему якомога швидше, щоб уникнути неприємних наслідків використання несправної деталі. Наявність справного глушника дуже важливо, оскільки від цього залежить здоров'я пасажирів і водія транспортного засобу.

Несправність глушника вихлопної системи може мати неприємні наслідки, зокрема - потрапляння окису вуглецю та інших небезпечних вихлопних газів в салон автомобіля. Ці речовини, як відомо, небезпечно для людини, можуть призвести до запаморочення, нудоти, головного болю, також можлива втрата свідомості, в крайньому випадку - летальний результат.

В цілому, незначні несправності глушника можуть виникати, і навіть частіше ніж можете собі уявити. Тому, необхідно своєчасно виявити поломку і вирішити проблему, замінивши або відремонтувавши дану деталь або прийняти рішення і купити глушник новий.

Ознаки несправності глушника

Зменшення потужності двигуна і відсутність звичного прискорення - при наявності даного чинника, авто не зможе швидко набирати швидкість, а двигун розвивати потужність. До речі, при наявність даних симптомів, може також знадобитися заміна каталізаторів.

Збільшення витрати пального - прямо пов'язане з показниками потужності і прискорення транспортного засобу. Поломки вихлопної системи в цілому і глушника, зокрема, можуть збільшити витрату палива, особливо це відноситься до авто з великим об'ємом двигуна.

Запах гару від двигуна. Поломки глушника супроводжуються витоками газу, інших небезпечних речовин, що мають неприємний запах. В результаті впливу високої температури ближні елементи системи можуть почати плавитися, що призводить до виникнення запаху пластмаси, яка плавиться або гару.

Наявність запаху газу в салоні автомобіля може бути наслідком виникнення поломки елементів вихлопної системи, зокрема поломки глушника. Так відбувається, коли одна зі стінок глушника пошкоджується і починається витік бензинових парів крізь тріщину.

Якщо спостерігаються вібрації від глушника або просто бовтається вихлопна труба, постукуючи по кузову автомобіля, то потрібно незабаром її відремонтувати. У разі якщо це все відірветься, то це принесе небезпеку не тільки вам, а й іншим автомобілістам. Погано зафіксований глушник додатково створює шум, який усувається заміною кріпильних елементів глушника.

Виявити і виправити проблеми нескладно, головне вчасно відремонтувати вихлопну систему, щоб вона працювала злагоджено і безпечно, не приносячи шкоди навколишньому середовищу і, зокрема, людині.

Для того, щоб виявити поломки глушника, потрібно мати уявлення про те, як їх визначити. Для цього необхідно ретельно вслухатися в гул машини, і, якщо відчувається гучний звук, неприємний стук або булькання, тоді несправності в глушнику є напевно. Збільшення гучності частіше відбувається під час холодного старту або при прискоренні авто. Деякі моделі глушників обладнані перегородками, які, в разі поломки глушника, створюють гуркіт всередині пристосування.

Відхилення від норми можна виявити візуально, визначивши наявність поломки, використовуючи при цьому домкрат. Найчастіше, на зовнішній стороні вийшов з ладу глушника буде видно елементи іржі або прогоріли отвори. Така візуальна картина повідомить про те, що всередині банки глушника приховані більш серйозні проблеми, які потребують негайного втручання і ремонту.

Також, в разі поломки глушника, на стінках можуть з'явитися отвори через вплив іржі, через що виникає конденсату. Іноді, з цих отворів буде витікати вода.

Кращим рішенням, у разі виявлення проблеми, буде звернутися до фахівців, вони швидко і якісно виконають заміну зламаної деталі. У разі використання старої несправної деталі існує ризик збільшення витрати палива, зниження динаміки машини і ККД її мотора. Тому не варто відкладати питання про необхідність покупки глушника і його заміни.

Інтернет Магазин компанії Euromotors пропонує широкий асортимент контрактних б / у автозапчастин з більшості марок і моделей автомобілів. Ми знаходимося більше восьми років на ринку і маємо величезну клієнтську базу. Всі запчастини привозяться з Італії і легально поставляються на територію України. Наші менеджери допоможуть з підбором комплектуючих конкретно під вашу машину. Доставка здійснюється по всій Україні в самі короткі. Даємо гарантію на весь товар протягом чотирнадцяти днів. Склад видачі розташований в Києві.

Останні статті: