Основні ознаки для термінового ремонту авто

Основні ознаки для термінового ремонту авто

Якщо з'явилися збої в роботі двигуна, сторонні стуки і шуми, підвищена витрата палива і масла - це говорить про проблеми. Розповімо які бувають ознаки ремонту автомобільного двигуна.

Ознаки необхідного ремонту

Високий витрата моторного масла. Граничним вважається витрата масла позначки «max» до мітки «min» на щупі за 1000 км пробігу. Оптимальна витрата масла на чад вважається не більше літра на долив від заміни до заміни. Якщо двигун, почав «жерти» масло і потрібна постійна долівка - це говорить про якнайшвидше ремонті.

Димний вихлоп. Дим з вихлопної труби буває білим, чорним і інших відтінків. При цьому колір служить важливою діагностичною ознакою і вказує на виниклі в двигуні несправності.

Чорний дим з глушника свідчить про перезбагаченні паливо-повітряної суміші (багато згорає палива). Отже, про несправності системи живлення, запалювання або управління уприскуванням. Він добре проглядається на світлому фоні і являє собою частинки сажі - продукти неповного згоряння палива.

причини:

  • Засмічений повітряний фільтр.

  • Неправильно відрегульовані.

  • Засмічена вихлопна система.

  • Неправильно налаштовані зазори клапанів.

  • Підтікають форсунки.

Чорний вихлоп часто супроводжується: великою витратою палива, поганим запуском, нестійкою роботою двигуна, високою токсичністю вихлопних газів, а нерідко втратою потужності. У бензинових моторів чорний дим з'являється при несправності і відмови датчиків системи упорскування, а також негерметичність форсунок ( "переливають").

Нагар на свічах

Якщо нагар на свічках світло-сірого кольору, то система працює нормально. Таке забарвлення нагару на свічці запалювання не несе ніякої небезпеки. Всі інші кольори нагару (чорний, білий чи червоний) є сигналом, який може вказувати на несправність у двигуні авто.

Чорний нагар на свічках запалювання - причина несправності в паливній системі двигуна. Він може свідчити про зниження компресії. Наліт білого кольору на свічках може з'являтися через неякісне пальне. Поява червоного нагару - це результат згоряння різних присадок в маслі або паливі.

Нерівномірність роботи двигуна на холостому ходу

Відмітною ознакою є тремтячий важіль перемикання передач. Якщо автомобіль карбюраторний - то можлива несправність в його роботі; якщо з інжекторним мотором - несправність в датчиках, наприклад барахлить датчик холостого ходу. У будь-якому випадку потрібна комп'ютерна діагностика.

Високий витрата бензину

Якщо автомобіль витрачав не більше 10 літрів, а пізніше витрата збільшився до 15 літрів - можлива несправність у двигуні. У розрахунок не беруться нові автомобілі або експлуатація машин взимку, коли збільшення витрат палива - це звичайне і закономірне явища.

Падіння потужності двигуна

Зниження потужності вважається істотним, якщо час розгону машини з місця до 100 км / ч збільшується більш ніж на 25%, а максимальна швидкість зменшується більш ніж на 15%. Можна не нехтувати до випробувань на максимальну швидкість, а заміряти її на першій або другій передачі.

Причина зниження потужності старого двигуна пов'язана з погіршенням компресії. Призводить до погіршення компресії - механічний знос циліндра, кілець і поршня. Оцінити двигун по компресії можна так: 12 кгс / см2 - відмінно, 10 - посередньо, 9 кгс / см2 - погано.

Перебої в роботі двигуна

Якщо двигун "троїть" і не працює один з циліндрів, то почуємо явно помітне «бу-бу-бу» - мотор звучить не так, як зазвичай. Розберемося в основних причинах і як виправити ситуацію своїми руками.

Коли мотор "троїть" і трясеться - він починає швидко зношуватися. Через це зменшується компресія, створюються умови для створення задирів на циліндрах і порушених. Мотор починає працювати в іншому температурному режимі, починає перегріватися. Іноді виявляється, що перевірено все, а двигун все одно «троїть».

Якщо двигун автомобіля почав працювати з перебоями і з'явився індикатор помилки "Check Engine", то вірне рішення - діагностика за допомогою скануючого пристрою. Є два варіанта. Перший - звернутися в автосервіс, для виявлення причин несправності. Другий - скористатися особистим діагностичним адаптером.

Стуки в двигуні

Сторонні шуми і стуки в моторі супроводжують автомобіль протягом значної частини його експлуатації. Сильні і слабкі, глухі і дзвінкі - вони сигналізують про неполадки в вузлах і агрегатах.

Стук в двигуні - це удар однієї деталі по інший. Значить - дуже високі навантаження в місцях їх зіткнення. Відзначимо, що ударні навантаження поступово руйнують поверхні, що сполучаються, причому тим швидше, чим більше сила удару. А оскільки ця сила залежить від величини зазору, то з його збільшенням швидкість зносу деталей зростає.

перегрів двигуна

Якщо двигун почав постійно перегріватися і немає видимих причин (спека на вулиці, мотор тривалий час працює на підвищених оборотах), то можливо з'явилася несправність, яка потребує ремонту.

Іноді при несправності автомобіля потрібна повна заміна деяких запчастин. Однак вартість на нові запчастини вельми висока. Тому більшість людей вважають за краще китайські або корейські аналоги. Але якість і тривалість терміну служби таких комплектуючих досить сумнівна. Кращим варіантом стане покупка оригінальних б / у запчастин. Вони знімаються з робочих автомобілів на авторозборках. Купувати їх слід тільки у перевірених фірм або продавців, які дають гарантію на свій товар.

Компанія Euromotors надає величезний вибір контрактних оригінальних Б / У автозапчастин на багато марки і моделі автомобілів. Ми знаходимося більше восьми років на ринку, маємо безліч позитивних відгуків від покупців. Весь товар поставляється з Італії і легально ввозиться в Україну. Наші фахівці допоможуть вам з підбором запчастини конкретно під ваш автомобіль. Даємо гарантію на весь асортимент протягом чотирнадцяти днів.

Останні статті: