На які іномарки найдешевші запчастини

На які іномарки найдешевші запчастини

Є категорія автовласників, які обирають собі елітні іномарки і не особливо переживають щодо того, у скільки їм обійдеться їх зміст і які гроші доведеться платити за відвідування сервісу, планове ТО та інші послуги. Але це порівняно невеликий відсоток споживачів.

Основна маса людей підходять до вибору машини гранично уважно, відштовхуючись не тільки від початкової вартості, а й від усіх витрат, які будуть стояти перед ним надалі.

Існують недорогі в обслуговуванні авто. Але помилково вважати, що найдешевшими в обслуговуванні автомобілями можуть бути виключно транспортні засоби вітчизняного виробництва.

Для формування рейтингу найдешевших в обслуговуванні іноземних автомобілів враховувалася думка експертів, дані з сервісних центрів, що займаються ТО, а також відгуки звичайних споживачів. Автомобіліст як ніхто інший знає, у скільки йому обходиться утримання машини, наскільки дорого купувати певні запчастини, витратні матеріали та необхідні в повсякденній експлуатації матеріали.

Список фаворитів складався в залежності від:

витрати палива;

періодичності заміни витратних матеріалів;

вартості запчастин і витратних матеріалів;

регулярності відвідування СТО;

статистики поломок і несправностей.

Сперечатися з тим, що вітчизняні машини позиціонуються як найдешевші і прості в обслуговуванні, не варто. На них пропонуються недорогі витратні матеріали, витрати на запчастини незначні, та й в автосервіс можна з'їздити, не побоюючись залишити все гроші там.

Говорячи про найнадійніші і недорогі в обслуговуванні автомобілі, точно варто розглянути такий екземпляр як Chevrolet Niva. Дуже дешеві SUV з рядом об'єктивних переваг. Хоча багато позиціонують модель як продукт вітчизняного автопрому, на ділі машину розробляли з безпосередньою участю американського концерну. Суто американським цей кросовер не назвеш.

Chevrolet Niva займає перші рядки за популярністю серед кросоверів. Гранично проста конструкція, досить високий рівень надійності. Машина пропонує компактні розміри SUV, але можливості позашляхового автомобіля.

Середня витрата палива на Chevrolet Niva становить близько 10-11 літрів, що досить непогано для авто з приводом на всі 4 колеса. На обслуговування потрібно мінімум грошей і сил. Багато ремонтні роботи проводяться автовласниками своїми руками. Заміна витратних матеріалів зазвичай передбачає тільки покупку самих матеріалів з подальшою самостійною заміною.

Suzuki Jimny

Якщо вас цікавлять не просто дешеві в обслуговуванні, але ще і найнадійніші автомобілі серед позашляховиків, обов'язково подивіться в сторону японського малюка Jimny.

Концерн Suzuki створив вкрай цікавий автомобіль, який буквально недавно змінив покоління, запропонувавши споживачам ще більше комфорту, функціональності, зберігши при цьому прийнятний рівень цін.

Тут мова йде про компактному рамному позашляховику з повним приводом. При цьому вага машини ледь перевищує 1 тонну, що дає ряд незаперечних переваг. Двигун на Jimny скромний, всього на 1,5 літра, але його потужності з запасом вистачає для такого позашляховика. Витрата на трасі і в місті варіюється в межах 6-10 літрів. Не забувайте, що привід тут повний і постійний.

Під капотом розмістився вкрай надійний двигун, використовуються якісні японські комплектуючі. Suzuki Jimny один із самих невибагливих автомобілів, офіційно представлених на ринку. При грамотному відношенні і своєчасному обслуговуванні, справді серйозна поломка станеться лише через 8-10 років і суто через природного зносу. Досить буде купити новий вузол і замінити їм старий. Запчастини не найдешевші, оскільки машина японська, але зате можна сміливо купити оригінали. Є і розсип аналогів по ще меншій вартості.

Toyota Prius

Досить недорогий, як для гібридного, але об'єктивно мало не найнадійніший і доступний в обслуговуванні імпортний автомобіль. Популярність Prius стрімко зростає, і кількість завезених машин збільшилася багаторазово.

Використання гібридної силової установки дозволяє витрачати близько 4 літрів палива в міських умовах. На трасі витрати по паливу ще менше. Витрачати гроші на утримання електричних компонентів двигуна практично не доведеться. Обслуговувати цей вузол не потрібно. Можуть лише остаточно вийти з ладу батареї, і їх доведеться міняти. Але при правильному поводженні відбудеться це не скоро.

Toyota Prius пропонує гібридний мотор з зразковим запасом ресурсу. Вкрай надійний, безвідмовний, із завидною терміном служби. Масло і інші витратні матеріали змінюються зі збільшеним інтервалом в порівнянні з машинами на звичайних ДВС. Основний акцент робиться на елементах підвіски. Їх доведеться міняти в міру збільшення пробігу.

Деякі здивуються, але в європейському С-класі, до якого належить Toyota Prius, японський гібрид займає найвищі позиції. Він заслуговує очолити топ з найбільш дешевих в обслуговуванні та утриманні автомобілів.

Nissan Qashqai

Японський SUV входить в число найбільш затребуваних кросоверів в країні. Пропонується з декількома варіантами силових установок, серед яких найбільш економічним виявився дизель. Йому потрібно приблизно 5 літрів на 100 км. У бензинових ДВС показники витрати трохи вище, але не виходять за рамки 8 літрів в змішаному циклі.

Якщо вам потрібен новий автомобіль і ви хочете кросовер, але при цьому не знаєте, який з них буде найдешевший в обслуговуванні, обов'язково придивіться до моделі Nissan Qashqai. Купуючи нову машину, в перший час власнику доведеться тільки проводити планове технічне обслуговування і дотримуватися регламенту по заміні стандартного набору витратних матеріалів.

Отже, якщо перед вами є вибір з кількох автомобілів і стоїть завдання вибрати найдешевший в обслуговуванні - краще орієнтуватися на наймолодший екземпляр з бюджетного сегменту. Також важливо, щоб в ньому було якомога менше новітніх технологій. Наддувши, прямий впорскування бензину, гібридний привід, роботизовані коробки передач та інші подібні рішення згодом можуть зажадати вельми дорогих ремонтів.

Якщо ж крім надійності важливі динамічні характеристики, комфорт, престиж та інше - тоді є сенс звертати увагу на старші автомобілі з преміального сегмента. Але якщо бюджет невеликий, і, як наслідок автомобіль немолодий - варто бути готовим до чималих вкладень в обслуговування і ремонти.

Наш інтернет магазин компанії Euromotors надає своїм клієнтам величезний вибір контрактних б / у запчастин на безліч марок і моделей автомобілів. Весь товар поставляється з Європи, розмитнюється і легально ввозиться на територію України. Наші фахівці допоможуть вам з підбором комплектуючих конкретно під вашу машину. Кожен товар проходить ретельний огляд на наявність дефектів перед продажем. Маємо велику клієнтську базу і безліч позитивних відгуків. Знаходимося більше восьми років на ринку. Даємо гарантію на весь асортимент протягом чотирнадцяти днів. Здійснюємо доставку по всіх містах і областях України в найкоротші терміни. Склад видачі товару знаходиться в Києві.

 

Останні статті: