Як вибрати амортизатори для автомобіля

Як вибрати амортизатори для автомобіля

При розгоні автомобіль «присідає» назад, навантажуючи задні і розвантажуючи передні колеса, знижуючи зчеплення з дорогою. При гальмуванні спостерігається зворотна картина. Ідеальним було б стан, при якому машина зберігає нормальне «горизонтальне» положення. Те ж саме при маневруванні, але тут навантаження зміщується не по осях, а по сторонам машини.

Головне завдання амортизаторів - утримання колеса в постійному контакті з дорогою, щоб уникнути втрати контролю над автомобілем. Колесо має якомога м'якше і чіткіше обігнути перешкоду і так само чітко і швидко повернутися на дорогу, забезпечуючи необхідне зчеплення.

Щоб правильно підібрати амортизатор, необхідно зрозуміти які існують види цього механізму і їх особливості, що впливають на хід авто.

Види амортизаторів

Масляні - амортизатор у вигляді циліндра, містить всередині тільки масло. На циліндрі знаходиться поршень зі штоком і з зворотними клапанами.

Цей амортизатор вважається самим м'яким, на нього майже не впливає якість доріг. Але, при частій їзді по нерівних дорогах, масло в такому амортизаторі може закипіти і в підсумку машина буде гірше тримати.

Основні плюси:

Низька ціна;

міцність;

добре справляються з нерівними дорогами.

Основні мінуси:

працює тільки на стиск, що відчувається при великій швидкості - просідає передня або задня частина авто;

при частих поїздках на нерівних дорогах і в спеку, перегрівається;

нестабільна робота в холодну погоду;

при попаданні повітря, погіршується робота, як результат - заміна амортизатора.

Масляні амортизатори ідеально підійдуть для далеких поїздок, а також для спокійної їзди.

Газовий - також має вигляд циліндра зі штоком і поршнем із зворотними клапанами. Але в такому амортизаторі, в цьому ж циліндрі, під камерою з маслом знаходиться ще одна окрема камера з газом.

Цей амортизатор жорсткіше, ніж масляний. Під час руху камера з газом може стискатися і розтискати. Така особливість дозволяє управляти авто на будь-яких поворотах краще, кренів майже немає і, при необхідності, машина відмінно гальмує.

Основні плюси:

відмінний контроль дороги;

відсутність кренів;

підвіска працює на стиск і разжатие;

ідеальні для швидкісної їзди;

масло не закипає.

Основні мінуси:

Висока вартість;

бажано їздити тільки по рівних дорогах;

якщо одна камера вийде з ладу, то виходить з ладу амортизатор повністю.

Газові амортизатори часто застосовують на спортивних і вантажних автомобілях.

Газомасляної - такі амортизатори вважаються комфортніше, ніж газові, але не досить комфортними, як масляні. Газомасляної амортизатори відрізняються від газових тим, що в останніх газ йде під високим тиском.

Основні плюси:

комфорт на рівній дорозі;

на великій швидкості підвищують маневреність і стійкість авто;

рідко перегріваються;

повітря і тепло відводяться з робочої камери.

Основні мінуси:

дорого;

жорсткий для вибоїстих доріг;

через двох камер, ресурс менше.

Такі амортизатори підійдуть автомобілів, які експлуатуються на рівних дорогах і на високій швидкості.

На що звернути увагу при виборі амортизатора:

Стиль їзди. Для їзди по місту можна використовувати масляні амортизатори. Якщо водій віддає перевагу швидкість, то краще використовувати газові або газомаслянние амортизатори, які мають поліпшену ступінь стиснення і відбою.

Гальмівний шлях. Чим м'якше амортизатор, тим буде більше амплітуда коливання під час гальмування автомобіля з системою АБС.

Просадка на крутих поворотах і жорсткість амортизатора. Коли автомобіль на швидкості входить в поворот, відбувається крен кузова. Внаслідок чого, погіршується зчеплення з дорожнім покриттям, що може привести до втрати траєкторії руху. Саме за цей показник відповідає жорсткість амортизатора.

Стійкість на нерівних дорогах. Тут слід звертати увагу на опір амортизатора. Саме від опору залежить наскільки добре будуть гаситися коливання під час руху по нерівній дорозі.

Інтернет Магазин компанії Euromotors пропонує широкий асортимент контрактних б / у автозапчастин з більшості марок і моделей автомобілів. Ми знаходимося більше восьми років на ринку і маємо величезну клієнтську базу. Всі запчастини привозяться з Італії і легально поставляються на територію України. Наші менеджери допоможуть з підбором комплектуючих конкретно під вашу машину. Доставка здійснюється по всій Україні в самі короткі. Даємо гарантію на весь товар протягом чотирнадцяти днів. Склад видачі розташований в Києві.

Останні статті: