Плюси і мінуси б / у автозапчастин

Плюси і мінуси б / у автозапчастин

Кожен автовласник знає, наскільки дорого обходиться догляд за автомобілем. Його потрібно регулярно обслуговувати, а деякі деталі потрібно міняти не рідше одного разу на рік. Технічне обслуговування машини робиться з метою безпеки на дорозі і щоб машина справно виконувала свої функції. Щоб здійснити купівлю деяких автозапчастин для заміни, існує вибір серед нових і вживаних. У цій статті ми поговоримо про плюси і мінуси купівлі б/в запчастин і про те, як і коли краще всього їх купувати.

Плюси б/в автозапчастин

1. Ціни

Найбільшим плюсом торгових майданчиків старих автозапчастин є ціна на товари, які ви там можете знайти. Як ви вже знаєте, купівля вживаного товару означає, що ви збираєтеся отримати його як мінімум за половину вартості того ж товару, який можна купити в магазині новим.

Багато хто вважає, що при купівлі вживаної автозапчастини не можна знайти нічого хорошого, але насправді є багато речей, які ви можете вибрати, і вони будуть в ідеальному стані. Крім того, існує великий вибір варіантів однієї і тієї ж деталі з різним ступенем вироблення. Отже, ви легко можете знайти деталь у відмінному стані, який буде працювати довгий час.

Проте, є деякі деталі, які ви завжди повинні купувати абсолютно новими, наприклад, гальмівні колодки. Безпека - понад усе, тому важливо знайти тонку межу між використанням вживаних і нових запчастин в залежності від їх функції. Авторозборки не є звалищами, на цих майданчиках є багато якісних компонентів, які близькі до стану нового, навіть якщо вони позначені як "були у вжитку".

2. Безліч варіантів на вибір

Щоб зважитися купувати запчастини на розборках, окрім ціни, спокусити вас має ще і наявність можливості вибору. Ви можете знайти досить багато авторазборок, які, в свою чергу, пропонують також свій асортимент. Різниця між продавцями може бути в спеціалізації на певних марках машин, в географії розміщення і поставок, професіоналізмі співробітників, умови продажу і т.д. А розвинена поштова система доставки дає можливість замовити швидку доставку покупки.

На додаток до всього цього, ви можете легко поторгуватися і знизити ціну в залежності від того, що ви купуєте, або від кількості предметів, які ви хочете придбати.

3. Зручність

Великі продавці контрактних б/в запчастин зацікавлені в розвитку свого бізнесу і пропонують додаткові переваги, такі як:

  • професійні консультації фахівців з підбору можливих варіантів;
  • мережу дружніх СТО для клієнтів розборки, де допоможуть зробити ремонт;
  • гарантійний термін на можливість повернення, якщо агрегат не підійшов або виявився несправний;
  • наявність альтернативних варіантів.

Можливість здійснити купівлю в інтернет-магазині б/в запчастин і отримати замовлення поштою заощадить час і ресурси, які можна продуктивно використати для ремонту авто. Незалежно від того, чи шукаєте ви систему охолодження або вихлопну систему, двигуни, перехідні деталі або деталі зчеплення або щось середнє між ними, ви можете легко знайти всі товари в цих магазинах авторозборки.

4. Виробничий оригінал

Одним з ключових переваг покупки запчастин на вторинному ринку є те, що це дає вам можливість виконати ремонт, використовуючи деталі в оригіналі тієї ж іномарки або відповідною - з іншої іномарки, за вигідною ціною.

5. Оперативність

Термін виробництва автомобілів кожного покоління має свій термін, але машини служать набагато довше, особливо найбільш вдалі моделі. Виробник продовжує випускати комплектуючі на попередню модель, збираючи якийсь час замовлення в потрібній кількості. Тому, як правило, товар доводиться довго чекати. В цей же час, на ринку б/в комплектуючих можна знайти деталь і в потрібному кольорі, що додатково заощадить гроші на оплату фарбування, та з іномарки того ж року випуску, що і ваша машина.

Мінуси б/в автозапчастин

1. Якість

Причина номер один, з якої багато людей вибирають тільки нові деталі, - це невизначена якість вживаних деталей. Незважаючи на те, що ви легко можете знайти щось, що близько до нового, важко зрозуміти, чи був предмет просто очищений перед тим як виставити його на продаж, або він дійсно хороший.

Якщо вам потрібно переконатися, що збираєтеся придбати запчастину у відмінному стані потрібної якості, вам завжди слід звертатися до свого механіка, який буде усувати несправність вашого авто. Він зможе сказати вам, чи настільки хороший товар, як каже продавець, або це просто очищений товар, який не працює. Крім того, ваш механік зможе сказати вам, коли вам слід купувати вживані предмети, а коли краще купити щось нове.

2. Ви не завжди можете повернути товар

Ще один недолік полягає в тому, що в більшості випадків ви не отримаєте ніяких гарантій і не зможете повернути куплений товар, якщо він не працює належним чином. Однак все залежить від магазину, в якому ви вирішили здійснити купівлю.

З цієї причини, перш ніж робити покупку, поговоріть з продавцем і запитайте про їхню політику повернення. Це допоможе вам знайти такого продавця, який пишається своїми товарами, і тих продавців, де просто намагаються позбутися своїх товарів, не звертаючи уваги на задоволеність клієнтів.

3. Довговічність

Останнє з недоліків - це довговічність. Це, ймовірно, один з найбільших недоліків торгових майданчиків старих автозапчастин. Яким би гарним не був предмет, він все одно використовувався. А це означає, що термін його служби вже буде менше, ніж заявлений виробником термін служби нового. Однак, якщо ви порівняєте ціни, ви побачите, що навіть якщо вам потрібно міняти б/в елементи двічі в рік, це буде коштувати набагато менше, ніж заміна того ж самого нового продукту один раз в рік. Крім того, термін експлуатації залежить ще і від стилю водіння і умов експлуатації авто. При дбайливому використанні транспортного засобу, його складові мають меншу ступіь вироблення при більшому пробігу в кілометрах.

Як бачите, є хороші і погані сторони в покупці автомобільних запчастин, які вже використовувалися. Вам вирішувати, чи хочете ви спробувати знизити витрати або ви хочете заплатити повну ціну за предмет, який необхідно буде замінити за той же проміжок часу. Переконайтеся, що ви вибрали надійну торгову площадку, ознайомтеся з відгуками, поговоріть зі службою підтримки і завжди консультуйтеся зі своїм механіком, перш ніж вирішите щось купити, незалежно від того, старе воно або нове.

Останні статті: